Voeding en gezondheid: Mijn doel om fitter en gezonder te worden

Het wordt tijd ‘de hoogste tijd’ om het èèn en ander in mijn leven te gaan veranderen. Elke ochtend nadat ik genoeg rust uren heb gehad, sta ik op met het gevoel alsof ik nauwlijks of niet geslapen heb. In de middag wordt er vaak nog een dutje gedaan (is ook wel nodig met deze tropische tempraturen). En na het waken van het dutje ervaar ik weer het zelfde ellendige gevoel: moe, futloos en zwak. Het lijkt de laatste tijd steeds erger te worden. Ik weet waardoor het komt, ik weet wat ik moet en kan doen om dit te veranderen. Het ergste is ik weet het zelfs dondersgoed!

‘ Een lichaam is zoiets moois, het geeft signalen af wanneer het minder goed gaat, het helpt je altijd om weer te herstellen, het is constant aan het werk om jou het beste te kunnen geven. Het lichaam moet je waarderen, er goed voor zorgen en je klachten niet ‘meer’ negeren. Het lichaam is namelijk je meest waardevolste bezit!’

Mijn leefstijl is verreweg van gezond te noemen, ondanks dat ik er alles over weet, al jaren lang over lees, me graag verdiep over gezonde voeding en sporten en wat dat allemaal met je lichaam doet. En stapje bij stapje pas ik mijn kennis in mijn eigen leven toe. Maar het is zeker nog lang niet goed genoeg. Wij eten hier niet al te ongezond, we eten vaak lekkere zelf gemaakte indische gerechten, met vis/kip of ei. Drinken meestal alleen maar water de gedurende dag. Maar toch voel ik aan ‘ik kom iets te kort’. en ik weet precies waar dat aan ligt. Ik eet gewoonweg niet genoeg groentes en fruit (niet eens de dagelijkse hoeveelheid wat je nodig schijnt te hebben.) Soms komt er zelfs een hele week geen fruit dit lichaam binnen. Waarom? Ja, wist ik dat maar, ik ben een grote liefhebber van gezonde voeding, dus daar ligt het niet aan! Ook rook ik nog eens als een ketter, en natuurlijk is dit de allergrootste boosdoender. Vandaag is het weer zo’n dag, ziek zwak misselijk ontwaakte ik uit mijn slaap, een gevoel dat ik ziek begin te worden ‘ al zet het nooit echt door.’ Ondanks dat ik de gehele dag vrij weinig heb gedaan vol ik me constant uitgeput en moe.
Ik ben het nu echt een keer zat, ik ben er klaar mee om me als jonge vrouw steeds zo te moeten voelen! Vandaag is de dag aangebroken dat ik daar ‘ dit keer echt’ iets aan ga veranderen. Ik ben immers de beheerder van dit ljif, de gene die verantwoordelijk is voor hoe alles daar binnen werkt. Ook hoop ik ooit een voorbeeld voor andere te kunnen worden. Ik wil gaan schrijven over mijn passies in de hoop andere te kunnen inspireren en te motiveren. Zoveel mooie doelen heb ik al in mijn hoofd voor de meeste heb ik een fit en gezond lichaam nodig met voldoende energie. Mijn mindset is al voor een groot deel verandert en eindelijk heb ik de knoop doorgehakt. Vanaf vandaag gaat mijn eerste doel van start.

Na jarenlang gerookt te hebben, ben ik er nu echt klaar mee, ik neem eindelijk afscheid van die vieze sigaret! voor nu en voor altijd.
Het moet ik heb geen keuze meer, ik wil gezond zijn, me gezond voelen. Niet meer moe en futteloos keer op keer maar weer.

Het fruit is al ingeslagen, lekkere sinsaasappels, maggnis ‘ook wel mangosteen genoemd, een vrucht wat op knoflook lijkt’ en een tros bananen. Straks nog even een workout en wat stretch oefeningen doen hier in huis. Een lekker gezond soto soepje eten en dan maar hopen dat ik morgen met een fitter en beter gevoel aan mijn nieuwe dag kan gaan beginnen. Ik ben momenteel zo gelukkig met mijn leven, het enige wat nog onbreekt is een fit en gezond lichaam met voldoende energie. Dit is nu voor mijzelf mijn aller belangrijkste streven.’Om uiteindelijk de beste versie van me zelf te gaan worden.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *