Healthysmoothie: Ananas smoothie met pit

Ananas smoothie met een aparte smaak sensatie:

Vandaag kwam ik op het idee om eens te gaan expirimenteren met iets nieuws, ik wilde een smoothie met ananas en kokoswater gaan maken. ‘Dit leek me wel erg gewoontjes en ook niet echt bijzonder om op mijn blog te delen, dus besloot ik om er iets aan toe te voegen, iets ongewoons wat je waarschijnlijk niet zo snel doet. Sinds ik hier op Lombok woon (Lombok betekent ook chili) kan ik pittig eten ineens erg waarderen en geloof me nog geen paar maanden geleden was iets al snel te spicy voor mij (ik at namelijk nooit pittig eten.) Ik kwam dus op het idee om mijn smoothie wat extra pit te geven door het toevoegen van een stukje rode peper. En zo onstond deze killer  ananas smoothie vol met goede gezonde voedingstoffen die je inmuum systeem een grote boots bezorgen.

Omdat mijn lichaam wel wat extra vitamines kon gebruiken voegde ik er ook nog een limoen aan toe en waarschijnlijk klinkt dit erg vies en ook raar, maar ik voegde hem dus met schil en al toe in de blender. ‘Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om alleen voor de sap van de limoen te gaan of om de limoen helemaal weg te laten.’ Door de limoen met schil wordt de smoothie namelijk wel iets minder lekker. Ik heb hem ook gemaakt met alleen ananas, kokos water en rode peper en deze smaakte eerlijk gezegd wel lekkerder. Toch kies ik voor me zelf wel om hem in het vervolg weer volgens het recept te maken, puur omdat het je lichaam net iets meer van gezonde voedingsstoffen voorziet. Mijn man vond de smoothie met limoen trouwens niet te zuipen, dus als je hem ook wilt maken is dit op eigen verantwoordelijkheid. Voor mij zelf was dit recept zeker wel geslaagd.

Wat heb je nodig voor de ananas smoothie met Pit ‘voor twee personen.’:

 • 1 Ananas ‘ik heb 1 kleine ananas gebruikt, maar een normaal formaat is ook prima.’
 • Kokos water 500 cc, maar voeg het vooral toe op eigen gevoel.
 • Een klein stukje rode peper.
 • 1 Limoen, deze kan je ook weglaten.

 

vervolgens snij je alles fijn, stop je het in de blender en blende maar.

‘Zo simpel kan goed voor je lichaam zorgen dus zijn!’

Nog even een paar gezondheids weetjes over het hoofdingrediënt van deze smoothie.

Ananas:

 • Groeit niet aan een boom of plant maar aan een steel ‘tot mijn bezoek aan Thailand wist ik dit namelijk nog niet.’
 • Als je de middelste bladeren bovenop makkelijk los kan trekken en bij een sterke ananas geur is de ananas rijp.
 • Als je de bovenkant er af snijd en vervolgens weer in de grond plant groeit er vervolgen weer een nieuwe plant uit ‘in Nederland haast niet te doen, maar hier in dit tropische land ga ik het zeker eens uit proberen.’
 • De ananas is rijk aan vitaminen, zoals: bètacaroteen, vitamine E, vitamine C en aan mineralen: zoals kalium, magnesium, fosfor (foliumzuur), ijzer, koper, mangaan, zink en jodium.
 • De gezonde stoffen in een Ananas werken goed om een urineweginfectie te bestrijden, het bevat namelijk bepaalde enzymen die de ontsteking in je blaas verminderen.
 • Verbetert het immuunsysteem: Een ananas bevat vezels die hongergevoel tegengaan en de darmen in goede conditie houden. Met een gezonde spijsvertering ben je beter beschermd tegen ziektes en virussen. Een voedingspatroon met regelmatig ananas op het menu, kan dus bepaalde ziektes/gezondheidsklachten tegen gaan of verminderen.
 • Bevordert de vruchtbaarheid: Voedingsmiddelen die rijk zijn aan antioxidanten kunnen de vruchtbaarheid bevorderen. Dat komt doordat antioxidanten goed zijn tegen vrije radicalen.

De Ananas heeft zelfs nog meer goede voordelen, het schijnt ook goed voor je botten en voor je huid te zijn. En noem het maar op. Deze tropische vrucht heeft alleen maar goede gezondheids voordelen en is ook nog eens heerlijk zoet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *