Carrot cake smoothie bowl

De smoothiebowl, iedereen kent hem vast wel en zo niet dan heb je echt iets gemist! Een smoothie maar dan net iets dikker van structuur, inplaats van in een glas en drink je hem weg, doe je hem in een kom en lepel je hem lekker op. Tenslotte versier je hem met een leuke topping. Althans, dat hoeft natuurlijk niet maar staat wel zo leuk voor op de foto en zeg nou eens eerlijk het is toch een waar feestje voor het oog?

Voor mij is het een heerlijk toetje die je op elk moment van de dag kan eten, een perfect ontbijtje of gewoon een lekker tussendoortje! Het maakt niet uit dit heerlijke gerechtje bestaat uit alleen maar gezonde ingrediëntenen, het geeft je lichaam een grote boots en is ook nog eens Vegan proof. Een makkelijke manier dus om aan je dagelijkse vitamines en mineralen te komen.

Je kan het zo gek niet bedenken want alles is mogelijk met de smoothie bowl, je kan hem maken van groentes bijvoorbeeld pompoen, zoete aardappelen, wortelen of van alle soorten fruit wat je maar wilt. Of waarom geen comibinatie van groenten en fruit?

Voor ieder wat wils dus, ben je nou aan de lijn of wil je juist aankomen in beide gevallen is dit een goede toevoeging in je dagelijkse eetpatroon.

 • Wil je op een gezonde manier aankomen en net iets meer extra calorieën aan je maaltijd toevoegen, voeg dan 30 gram droge havermout toe aan de overige Ingrediënten en mix het maar tot een mooi geheel.

Voor deze smoothie bowl heb ik groenten met fruit gecombineerd. Ik had veel trek in een wortel cake en had hier ook alle ingredienten voor in huis, maar ik wilde vooral een snelle gezonde maaltijd klaarmaken die ik meteen kon nuttigen inplaats dat ik moest wachten totdat de cake gebakken was. Zo werd mijn carrot cake smoothie bowl geboren en wat heb ik hier heerlijk van gesmuld.

Wat heb je nodig?

 • 2 Bevroren bananen
 • 8 kleine worteljes (uit een zakje, maar je kan natuurlijk ook een grote wortel/winterpeen etc. gebruiken)
 • Een handje walnoten
 • 1/5 Sinaasappel
 • 5 Dadels
 • 1/5 Avocado (deze proef je niet, maar maakt het lekker smooth)
 • 1 EL Speculaas kruiden (of naar smaak)

Wat heb je nodig voor de topping?

 • Pompoen pitten
 • Zonnebloempitten
 • Geraspte kokos
 • Schijfjes banaan
 • Walnoten (deze was ik zelf vergeten toe tevoegen, maar eigenlijk horen ze er wel bij!)

Bereidingswijze met foto’s:

 

Alle ingrediënten bij elkaar. De broveren bananen even 5/10 minuten te laten staan om te ontdooien. De wortel snij je in stukjes en kook je even 5 minuten vervolgens even afspoelen met koud water zodat ze afgkoeld zijn. De Avocado proef je niet maar maakt de smoothie net iets meer romiger. De sinaasappel even persen voor gebruik (kan ook vervangen worden door (plantaaridige) melk.

 

 

Eerst mix je de bevroren banaan daarna voeg je de stukjes avocodo toe en mix je alles tot een glad beslag. De wortelen en dadels mogen erbij even mixxen en daarna komen de walnoten en het sinaasappelsap. Als laatste voeg je de speculaas kruiden toe en mix je alles nog even tot een goed beslag.

 

De heerlijke carrot cake smoothie bowl is ontstaan, maar zeg eens eerlijk? Dit ziet er mischien niet al te smakelijk uit en mischien ook wel een beetje saai?

leef je dus uit met toppings die jij lekker vind, je kan het zo gezond en lekker of net iets minder gezond maken als je maar wilt.

En klaar is je smoothie bowl, klaar om aangevallen te worden!

Eet smakelijk maar!

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *