linzensoep

Simpele voedzame vegan linzen soep!

Wil je een lekkere, eenvoudige, budget vriendelijke soep maken en er niet al te lang voor in de keuken staan dan is deze linzensoep misschien wel iets voor jou. Niet alleen lekker en goed vullend maar ook nog eens goed voor de portemonnee en een zeer geschikte keuze voor de gene die vegan eten of minder vlees/dier producten willen comsumeren.

Wat ik zelf fijn vind aan zulke gerechten is dat je er op los kan variëren, je kan eigenlijk van alles toevoegen wat jij lekker vind.

Deze soep viel mij en de gasten voor wie ik hem had gemaakt erg goed in de smaak en is zeker voor herhaling vatbaar. Wat ik zelf erg fijn vind aan dit recept is dat je geen keuken prinses hoeft te zijn, werkelijk iedereen kan deze soep maken. Ook bevat deze soep bordevol goede voedzame producten. Dat kan ook niet anders, deze soep bestaat uit alleen maar groentes en zorgen voor een happy body en een happy soul!

Heb ik je al lekker gemaakt? Nou, hier komt het recept!!

Benodigheden voor ongeveer 4 personen (wil je het maken voor meer personen dan voeg je gewoon extra water toe en eventueel iets meer groenten). Deze soep kan je ook een paar dagen bewaren in de koelkast of maak een grotere portie zodat je het in kan vriezen en er op een ander moment weer van kan gaan genieten.

  • 200 Gram rode gedrooge linzen (deze hoef je van te voren niet te weken, je kookt ze gewoon mee.)
  • 2 Ui
  • 1 Prei
  • 2 Tenen knoflook
  • Klein stukje gember (of 1 TL gember poeder)
  • 1 TL komijnpoeder
  • 1 TL kurkuma
  • 2 Blaadjes laurier
  • 1/4 TL chayenne peper
  • 2 Aardappels (klein)
  • 2 Wortels
  • 2 Tomaten
  • Olijfolie
  • 1 Groente boulion blokje
  • 700 Ml water

Topping (optioneel):

  • gedroogde uitjes
  • Stukje kruiden
  • Paar druppeltjes Maggie

Bereidings wijze:

Weeg de linzen af en spoel ze vervolgens af onder de kraan. Snij alle ingredienten in stukjes.

Bak de stukjes ui en knoflook in olijfolie en voeg daarna de komijnpoeder en kurkuma toe. voeg de aardappels en wortels toe en bak het even kort mee. Daarna gaan de tomaten stukjes erbij en deze bak je ook even mee.

Als laatste voeg je de linzen toe, de chayenne peper, het groente boulion blokje en de twee laurier blaadjes.

Schenk het water erbij en roei alles even goed door.

Vervolgens laat je het 30 minuten pruttelen en kijk je zo nu en dan even in de pan of alles goed kookt.

Als laatste pak je de saafmixxer erbij en pureer je alles tot een glad geheel.

 

Deze soep is zeker het proberen waard, ik vond hem zelf echt heerlijk!

Eetsmakelijk! Liefs, Sanne

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *