Wolken broodjes

Ook wel bekend als cloudbread

Luchtige broodjes die lijken op wolkjes, ‘jaja, ik heb het natuurlijk over het populaire cloud bread ook wel wolken broodjes genoemd.’ Deze broodjes zijn geliefd bij mensen met een gezonde leeftstijl en sporters en dat is niet zomaar, dat komt omdat dit brood een goede vervanger is voor de normale boterham. Dit brood bevat namelijk geen koolhydraten, gluten en is caloriearm maar bevat wel veel eiwitten en is daarom een geschikt eiwit tussendoortje voor ieder moment van de dag. Persoonlijk, vind ik dat je het eigenlijk niet kan vergelijken met brood omdat het toch wel heel anders van structuur en smaak is. Maar hey, wat maakt dat verder uit? Je kan het prima eten als vervanger van brood.

Meestal worden deze broodjes gemaakt met hüttenkäse of roomkaas, zelf kon ik geen hüttenkäse vinden in de supermarkt. ‘Ik was er zelfs twee winkels voor afgegaan, maar helaas het was er niet.’ Dus, in mijn geval heb ik gekozen voor griekse yoghurt.. ‘ook lekker, maar of het lekkerder is dat kan ik je niet vertellen!’

Deze broodjes zijn niet alleen gezond en eiwitrijk maar ook nog eens super eenvoudig om te maken en ook niet onbelangrijk ze zien er lekker en fotogeniek uit. Je hebt voor deze wolken broodjes maar 3 basis ingrediënten nodig, zelf kan je lekker gaan stoeien met kruiden en andere smaken. Wil je ze zoet maken dan kan je er bijvoorbeeld een eetlepel honing aan toevoegen of wil je liever een hartige versie dan kan je lekker aan de slag gaan met kruiden en er eventueel kaas overheen/doorheen strooien.

Zelf heb ik gekozen voor hartige wolkenbroodjes.

Ingredienten:

 • 3 middelgrote eiren ‘De mijne waren klein dus vandaar dat ik heb er 4 heb genomen.’
 • 1 1/5 El bakpoeder
 • 3 El griekse yoghurt
 • Kruiden: Tijm, knoflookpoeder, peper & zout

Bereiding:

 • Verwarm de oven voor op 150 graden en bekleed de bakplaat met bakpapier
 • Scheid het eiwit en eigeel en klop met een handmixer de eiwitten in een vetvrije kom tot er pieken ontstaan
 • Roer het eigeel door de griekse yoghurt en voeg de kruiden toe.
 • Met een spatel schep je het eigeelmensger door de opgeklopte eiwitten
 • Klop het eigeel op, samen met de hüttenkase, honing, bakpoeder en zout. Dit wordt een romig mengsel
 • met een lepel schep je het beslag op de bakplaat, maak kleine hoopjes.
 • Bak ze ongeveer in 15/20 minuten gaar, ze zijn goed wanneer ze goudbruin zijn!

Zoals je op de foto’s kan zien scheid je de eiwitten van het eigeel. Aan de eiwitten voeg je het bakpoeder toe en mix je het vervolgens met een handmixer of garde op, totdat het eiwit een dik en stevig mengsel is geworden. Aan het eigeel voeg je de griekse yoghurt en de kruiden toe en roer dit goed door elkaar. Daarna meng je het eigeel/yoghurt mengsel met een spatel door je eiwit mengsel heen. Let op, doe dit voorzichtig omdat je het mengsel luchtig wilt houden, het beste is om het door elkaar heen te scheppen.

Zie hierboven het resultaat!

Dit was voor mij de eerste keer dat ik dit gemaakt en gegeten had, en ik ben er zeer over te spreken! Ik wist niet zo goed wat ik kon verwachten maar ze waren lekker, ze smaken erg naar ei ‘logisch ook wel’. Voor de volgende keer wil ik meer gaan expirimenteren met kruiden om ze toch nog even dat extra beetje smaak te geven! Ik had ergens gelezen dat deze broodjes erg goed vullen, maar ik at ze makkelijk weg! Eigenlijk was het nog de bedoelding om ze te vullen met lekker beleg, maar voor ik er erg in had waren ze allemaal al in maag beland, oeps!!

Ga jij ze ook maken?

Liefs, Sanne

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *